Gedragstherapie

Gedragstherapie voor honden is een praktisch en oplossingsgericht traject. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleemgedrag. U ontvangt een diagnose en een prognose en krijgt inzicht in het gedrag van uw hond en ontvangt een plan van aanpak waarmee u zelf aan de slag kunt. 


Voor de meeste problemen is een gedragsconsult voldoende ( 1,5 uur). Bij meerdere, of complexe problemen waarbij intensieve begeleiding en/of training nodig is, is een plusconsult vaak noodzakelijk ( 2,5 uur). 

​Op de site van Tinley Gedragstherapie voor Dieren vindt u meer informatie over de werkwijze.

Gedragsbeoordeling

Het is mogelijk om bij mij een profiel van uw hond op te laten stellen, bijv. t.b.v. herplaatsing of omdat u om andere redenen een analyse van het gedrag nodig heeft. 
M.b.v. een vragenlijst, afname van testen en aanvullende observaties  maak ik een analyse van het gedrag en breng ik advies uit.

Het testen van pups om een karakterprofiel op te maken, of van oudere honden voor geschiktheid voor een bepaalde taak behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Privébegeleiding

Niet iedereen wil en kan groepslessen aan een hondenschool volgen. En voor sommige vragen is het fijner om 1 op 1 de begeleiding te ontvangen. Bij privébegeleiding gaan we samen aan de slag met wat u belangrijk vindt om te leren in de omgang met uw hond.  
U kunt ook gebruik maken van privébegeleiding als extra ondersteuning bij het stappenplan vanuit een gedragsconsult.

Het is mogelijk om een lespakket af te nemen. Deze bestaan uit meerdere lessen op een locatie naar keuze en u heeft tussendoor de mogelijkheid tot telefonisch of online overleg. Daarnaast ontvangt u een terugkoppeling via de mail en relevante informatie over de onderwerpen waar u aan werkt.

Gezinstraining

De hond is een lid van uw gezin. Het kan een uitdaging zijn om samen met het gezin te voldoen aan wat de hond van u nodig heeft. De omgang van kinderen met de hond is daar een voorbeeld van, maar ook verschillende ideeën over de aanpak van een hond, of verschillende manieren van omgang met de hond. Ik kan u daarbij helpen in de vorm van gezinstraining. 

Als het gaat om vragen waarbij angst of agressie een rol spelen, dan kunt u het beste een afspraak maken voor een gedragsconsult.

Specialistische begeleiding 


Hoog risicohonden, powerbreeds, vechthonden,  krachtige honden, prachtige honden.   Het zijn honden die enorm in de belangstelling zijn en zelden positief.  
Als liefhebber en eigenaar van krachtige honden weet ik als geen ander dat het hebben van "zo'n" hond allerlei extra's met zich meebrengt.   

Ik kan u op verschillende fronten ondersteunen in zowel de opvoeding, training en begeleiding van u en uw hond. Het accent ligt op verantwoord houderschap en maximaal genieten van uw prachtige hond.


Preventieadvies

Een preventieadvies is bedoeld om gedragsproblemen te voorkomen en het welzijn van uw hond te bevorderen. Het bestaat uit een  huisbezoek waarin u direct op maat gemaakt advies krijgt. Een preventieadvies kan ook bestaan uit advies omtrent de aanschaf van een hond.


Telefonisch advies


Een telefonisch adviesgesprek is bedoeld om eenvoudige vragen over (probleem)gedrag voor te leggen. 

​Als uw hond meerdere ongewenste gedragingen toont, of complex probleemgedrag zoals angst, agressie of verlatingsangst, dan kunt u het beste een afspraak maken voor een gedragsconsult.

Na het maken van een afspraak wordt u gevraagd een aantal vragen te beantwoorden en eventueel enkele observaties te doen. In het telefonisch gesprek zullen nog aanvullende vragen worden gesteld 
​en krijgt u direct telefonisch advies over uw situatie. 


Overige diensten

Als goed opgeleide, ervaren en SKJ-geregistreerde jeugd-en gezinsprofessional kan ik betekenis hebben op meerdere gebieden. Bijv. voor vragen m.b.t. de omgang met mensen in hondse aangelegenheden, maar ook voor vragen m.b.t. omgang met honden voor collega hulpverleners. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.